Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Савчин Олексій, користувач 1ua
Олексій Савчин
Тема: ЩО ВИ РОБИТЕ ЛЮДИ.

Люди, огляньтесь довкола!

Не копай для когось ямки, впадеш в неї сам, не накидай гору сміття — заблудися там...
Кінець березня.Морозяно. Повітря холодне і має досить неприємний запах.
І одразу, що попадає мені на очі — кучі розкиданого сміття край лісу. Воно ледь-ледь притрушене снігом і лише сніг є в цьому середовищі чимось природним.
Люди просто оскаженіли, і не тільки тут, а скрізь, де не глянь. З приходом науково-технічного прогресу збільшилося масове забреуднення середовища. Хоча, не секрет, скрізь горланять: “Бережіть природу — збережемо життя!” Та чомусь ми такий народ, чи це вже набутий інстинкт в нашому організмі — сіяти слова, а на ділі, як на милі.
Я не вважаю себе ідеалом, але й не можу зрозуміти, що думають люди? Невже вони не задумуються, що буде завтра, через місяць, рік? Рано чи пізно природа віддасть своє, хоча, що там казати, як і зараз видно різні прояви катаклізмів та аномалій.
Прийшла “хвороба до лоба” і ніякої ін’єкції, ніякої реакції, навпаки з кожною секундою збільшується кількість знищених рослин, тварин, примножується кількість смітників, озонових дір і, якось доречно — наукових відкриттів. Якщо люди такі розумні, в цьому я нічого не маю проти, чому ж вони не можуть поєднати природні цінності з науковими. Чи цей прогрес зумовив і прогрес аморальності? Оскільки, спираючись на закон фізики, негатив притягується до позитиву. Та і це не є виправданням даної ситуації. Все в наших руках. Чомусь нам до вподоби знищити, спопелити те, що створювалося століттями.
Я не буду просити вас захистити природу. А лише хочу, щоб поглянули правді у очі...
До чого це дійде, я не знаю, просто в голові не владається, тому виливаю душевні переживання і весь біль на папері. Слова линуть самі, і так хочеться закричати:
“Що ви робите, люди?
Огляньтеся довкола...
Скрізь порубано, брудно —
Пропадає природа.
Пропадає природа —
Пропадемо і ми,
Ми від неї залежим,
Хоч і як не крути!”

Люди, огляньтесь довкола!


31 березня 2010


1


  Закрити  
  Закрити